Wakelet-Aplikasi-Pengajaran-Online_compressed

Wakelet: Aplikasi Pengajaran Online

Aplikasi pengajaran online bernama Wakelet ini boleh digunakan untuk mengatur dan berkongsi maklumat di web. Sama ada anda seorang pelajar, guru atau profesional, Wakelet memudahkan anda menyimpan, berkongsi dan bekerjasama menggunakan kandungan (content) dari seluruh web.

Salah satu ciri utama Wakelet ialah keupayaannya untuk menyimpan dan menyusun kandungan daripada pelbagai sumber, termasuk tapak web, media sosial dan banyak lagi. Ini memudahkan untuk menjejaki maklumat penting dan berkongsi dengan orang lain.

Selain keupayaan organisasinya yang hebat, Wakelet sebagai aplikasi pengajaran online juga menawarkan kebolehan untuk memuat naik dan berkongsi kandungan. Pengguna boleh memuat naik kandungan, menambah nota dan anotasi, malah bekerjasama dengan orang lain dalam koleksi kongsi.

Satu lagi ciri hebat Wakelet ialah keupayaannya untuk disepadukan dengan banyak platform lain seperti Google Classroom dan Microsoft Teams, yang membolehkan pengguna berkongsi koleksi mereka dengan orang lain dengan mudah dan bekerjasama dalam masa sebenar.

Wakelet juga mesra SEO, kerana ia membolehkan anda mengoptimumkan koleksi anda dengan menambahkan tajuk, penerangan dan tag untuk membantu mereka muncul dalam hasil carian. Ini boleh membantu meningkatkan keterlihatan kandungan anda dan memudahkan orang lain mencari kandungan anda.

Secara keseluruhan, Wakelet ialah aplikasi pengajaran online yang berharga untuk sesiapa sahaja yang ingin mengatur dan berkongsi maklumat di web. Ciri yang berkuasa dan antara muka yang mudah digunakan menjadikannya pilihan alat transformasi digital yang bagus untuk pelajar, guru dan profesional.

Untuk maklum lanjut cara penggunaan Wakelet, lihat video di bawah ini.

@dr_hariz Cara simpan dan kongsl semua link dari website, Youtube, media sosial PERCUMA #CapCut #wakelet #educationapps #digitalmarketing #drhariz #digitalapps ♬ Tutorial – Soft boy
Posts created 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top